Botvidehunden Yang
   V1589/2003
    Ögon UA  gentestad CEA Normal
     HD A
    AD UA
(ena höften går inte att bedöma pga skadan
han fick som 8 månaders valp)
Godkänd för avel av SVaK

    Stamtavla

 

2009
Under förra året gjorde Yang några tävlingsstarter, och jag är som vanligt mycket nöjd med honom. Han är min bästa hund. Totalt orädd och stoppar inte för någonting. Cool i den rätta bemärkelsen. Jag tror inte att jag kommer att få en bättre hund.
Det skall bli kul att para Yang med Greta i framtiden.

Gretas far (Aled Owens Gwyn) som är mycket lik Yang på alla sätt.
Yang är gentestad för CEA, och hon är "Normal", dvs inte bärare!

2007
1 dec
Yangs valpar ser riktigt fina ut i vallningen och de har stort intresse och rör sig fint.
På tävlingsbanan i år har det gått bra för Yang och han tävlade på SM i Fårvallning i oktober. Svårt på fredagen med oinvallade får. På söndagen var han funktionärshund och hjälpte till med att "hålla" flock nr 1 för alla som tävlade i finalen. Han släppte dem inte en centimeter!

2006
8 oktober
Nu har Yang blivit klubbmästare både i Öppen Klass och Internationell Klass vid tävlingen på Furillen förra helgen.
Han fick 1:a pris i Öppen Klass båda dagarna och kom femma i Internationell på söndagen. Nu är det sluttävlat för i år!
Dessutom har han blivit pappa.

27 augusti
Under sommaren har Yang gått 5 stycken ÖK med första pris alla gångerna! Dessutom har han startat Internationell och det har gått mycket bra. På Brevisnäs låg han en bra bit över medelpoäng och på Gotland i augusti tog han sitt första SM-poäng! Resultat hittar du här.

Yang har parat Megan och valparna beräknas födas den 20 september.

2005

12 oktober
Yang har gått mycket, mycket bra på de få tävlingar han har varit med på i sommar. Han har ett driv som är klockrent framåt och ett lugn utan like. På Unghundscupen kom han på femte plats med 78 poäng, 4 poäng efter vinnaren. Tävlingen var svår med kuperad terräng och ibland såg inte hunden fåren. . Med tanke på hans oerfarenhet på tävlingsbanan med bara 6 tävlingar innan Cupen så är det duktigt jobbat! Vi har avslutat året med Gotlandtävlingar på Furillen där han vann ÖK på lördagen och  kom 3 poäng efter vinaren på söndagen.
Han gick också Internationell den helgen och klarade alla moment, även delningen...
För övrigt är han okomplicerad och glad och trevlig mot allt och alla.
En lycka att få äga en sån hund!

5 juli
Premiär med dubbel ÖK i Örbyhus. Första dagen gick det jättebra fram till fållan, då en tacka smet förbi 2 gånger och poängen tog slut. De andra gick snällt in i fållan vid båda försöken. Kom på 15 plats av 50 startande. Andra dagen vann Yang med 89 poäng och fick första pris. Han är verkligen duktig och jobbar koncentrerat och följsamt. Och hux flux fick han 25 poäng till Unghundscupen!

2004

9 oktober
Yang gick lokalprov idag och kom etta med 85 poäng!
Det var lite problem med tackorna vid fösningen då det var ett ordentligt drag till uppsamlingsfållan; vi tappade 6 poäng där.
Resten gick utmärkt med bl.a. full poäng på fållan!
Han blev också vinnare av Peter Molins Vandringspris för bästa unghund under 3 år.
 

16 september

Nu är Yang höftledsröntgad med A-höft och armbågsröntgad UA, så vi är jätteglada förstås! För en vecka sedan var det premiär på kurs för Jonas Gustafsson och Yang visade att han är en stabil och stadig hund som har en naturlig fallenhet för vallning med fina rörelser, god djurhantering och full koll.
Yang har fått hjälpa till att ta hem grannens kor ett par dagar och han tycker att det är kul och vill gärna fram och pusha på dem. 

2 augusti
Yang har inte gjort så mycket vallning i sommar men jag räknar med att köra igång honom efter Walesresan. Vi har varit ute någon gång i veckan och han har fin stil och vill inte sluta valla. Benet är nu bra musklat och han kan t.o.m. stå på det när han kissar och lyfter på det andra benet!

5 juni
Yang är nu ögonspeglad ua.
Vi har börjat träna igen och han känns mycket bra. Benet är ännu svagt och det saknas en massa muskler; och det är bara att träna på. Han är röntgad och benet ser alldeles utmärkt ut.


25 april

Skadan har läkt bra och nu har Yang börjat med lite vallningsträning. Det går verkligen bra och han har fina rörelser och bra koncentration och djurkänsla.

4 mars

O, vad det har varit kul att träna Yang! Han har verkligen varit lätt att starta träning med. Yang är koncentrerad och kan lyssna samtidigt;
Yang har ett naturligt avstånd och han är mycket het. Precis så här vill man ha det när man tränar sin unghund!
Den 4 mars har Yang skadat sitt bakben och är nu opererad och konvalescent i 2 månader framöver. Veterinär Ahlqvist har sagt att han kommer att bli helt återställd. Han krockade troligtvis med en av hundkompisarna på morgonpromenaden och bröt sitt bakben.

Historik:
Yang föddes den 8 juli 2003. Mamma är Sally och pappa är Sweep.
Han är otroligt lättlärd och samarbetsvillig och blev intresserad av fåren redan när han var drygt 2 månader. Han ger ett samlat intryck och är koncentrerad på djuren utan att rusa iväg efter dem. Han lyssnar bra.

Det skall bli roligt att börja träna honom när det blir dags. Rapporter kommer på denna sida!
 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tillbaka