Valparnas egna sidor kullen Megan/Sweep 2004
 
Sara Tilja
Rosa Fura


2 april
Oj, vad tiden går! Nu är valparna 5 månader och de tappar just nu sina tänder, och de sista hörntänderna bör vara ute inom någon vecka. De växer fort och snart blir det dags för möten med vallningsobjekt...

24 december
Nu är Rosa och Fura hos sina nya familjer i Hälsingland och Uppland. Tilja stannar här till efter jul och flyttar sen till Mästerby på Gotland. Sara blir kvar på Botvide!

13 december
Idag har vi gjort första bilturen. Det blev 12 mil och Rosa dreglade lite i början, men sen så sov vi mest hela tiden. Vi blev ögonspeglade och allt såg utmärkt ut! På onsdag blir det veterinärbesiktning...
 

10 december
Här kommer en bild på oss. Nu är vi 7 veckor!
Rosa, Fura, Tilja och Sara tittar fram!
 

 

 

 

 

 

 

4 december
Nu är vi 43 dagar gamla och äter hundmat och det är gott. Mammas mjölk får vi bara som efterrätt nu. Och vi har fått märgben att gnaga på. Det var jättegott!
 

SARA TILJA
ROSA FURA


30 november
Vi väger nu 3,2 kg per styck, varken mer eller mindre!!

28 november
37 dagar gamla! Idag fick vi känna på snön i ett par minuter. Matte tog kort på oss. Det var spännande. Vi har ett härligt liv och Megan fostrar oss allt som oftast. Vi springer fort genom rummen i huset och det finns massor att utforska. Men för det mesta sover vi!

SARA TILJA
ROSA FURA

21 november
Nu är valparna 30 dagar och väger 2,5 kg. De äter lite hundmat, men ännu mest från mjölkkossan Megan. De är mycket lika varann i utvecklingen och Rosa verkar bli långhårig. Hon väger också lite mer än de andra tre. Megan har börjat fostra valparna och säger till ibland när hon inte vill ge dem mat.
Sally älskar valparna och tar alla chanser att leka med dem och pyssla om dem.
Bild här.

 

SARA äter TILJA
ROSA luktar på maten FURA gillar maten

13 november
NU är valparna 23 dagar och de leker med varann, de utforskar köksgolvet och de umgås en del med husets vuxna hundar. Alla fyra är kavata och nyfikna på livet. De är nu avmaskade och klorna är klippta 2 gånger. De har också fått köttfärs ett par dagar. Mamma Megans mjölk är riklig och godare! Megan har också börjat leka med sina valpar!

SARA TILJA
ROSA FURA

3 november
Nu har vi fått namn. Håll muspekaren över bilden så syns namnet!

1 november
Nu väger vi mellan 950 och 1050 gram, 10 dagar gamla. Två av oss har fått ögon.
Vi börjar gå på höga ben.

Jag heter SARA Jag heter TILJA
Jag heter ROSA Jag heter FURA


27 oktober
Här är vi nu!
4 dagar gamla och har växt från ca 350 gram till ca 600 gram.
 

23 oktober
Igår föddes valparna. Tyvärr låg första valpen på tvären och det fick bli kejsarsnitt. Det var 7 valpar och 4 stycken av dem, alla tikar, klarade sig. Megan är nu en lycklig liten mamma och har mat i överflöd.

 

Valparnas egna sidor kullen Sally/Sweep 2003

Joel Svipp
Sam Yang
Nelly Ida
Ella