Valparnas egna sidor kullen Sally/Sweep 2003

Sam   Yang  Joel   Svipp   Nelly   Ida    Ella

27 juni  2004
Nu är valparna snart 1 år och vi har haft den sista ordinarie valpträffen.
Vi var 5 stycken och alla valparna är välartade familjmedlemmar som börjar göra sina första småjobb med djuren på gårdarna. Dessutom är det dags för alla att gå vallhundskurs i dagarna. Snart dags för höftledsröntgen. Bilder här.

5 juni
Ella har varit halt rätt länge och nu är hon opererad; hade några benflisor i en tå. Hoppas på bra läkning, så att hon får komma igång igen!
Nästa valpträff Söndagen den 27 juni kl.13.00.

25 april
Idag var det också 5 valpar på träffen, men inte samma fem som förra gången.
Alla har mognat ordentligt nu, och alla ser fram emot att få börja vallhundskurs. Vi tränade inkallning och platsligg och hundarna fick bekanta sig med olika människor som var med. Vi hade hela tiden en flock lamm i en liten fålla mitt på fältet (som störande moment), men alla hundarna skötte sig fint och kunde vara lydiga trots störningen.

28 mars

Idag var vi 5 valpar på träffen. Äntligen kom Ella; hon har haft förhinder flera gånger nu och det var roligt att träffa denna lilla energiska och positiva tik! Här är en bild på Ella!
För övrigt pratade vi mycket; tränade platsligg tätt ihop med störning, lite inkallning och till sist blev det lite bekantskap med fåren.


29 februari
Idag var vi 5 valpar på träffen. De andra två hade giltiga hinder, Ella har kennelhosta och Svipp är på kurs. Vi har tränat lite närkontakt med fåren, och sedan fick vi känna på en fårflock på fält. Alla var som vanligt riktigt duktiga och det märks verkligen att de utvecklas!
Läxa till nästa gång: Lär din hund att sitta kopplad, trygg och lugn.
Ta med hunden ut på nya ställen, för att träna  nya miljöer.

25 januari

Valpträff igen! Vi var 4 stycken och jag kände på hull och testiklar och annat intressant på valparna. Allt var på plats! Vi tränade lite med fårflock och 30-metersrep. Vi var även inne i fårhuset och hundarna fick gå runt fåren i trånga lägen, lugnt och fint. Alla var jätteduktiga och till sist var det vägning. Ida är lättast med 13 kg, Sam tyngst med 22 kg.

21 december
Idag hade vi valpträff. Det var bara 3 stycken som var med, julstök och kalvningar kom emellan. Nu har de tappat alla sina mjölktänder och de nya är fint på gång. De fick bl.a. träna på att gå lugnt och koncentrerat mot fårflocken i ett 30 m långt rep. Nyttigt och kul.
Nästa valpträff blir den sista söndagen i januari.
Valpbilder här

23 november
Idag har vi haft valpträff. Alla 7 valparna var på plats och nu har de tappat sina små framtänder och nya är på gång. Vi åkte till havet och badade, och sedan fick valparna träffa några ungtackor i en fålla. Det märks att de som är fårvana tar det lugnt med fåren. Övriga var ivriga och tyckte att lammen var hemskt upphetsande, men de fick lugna ner sig och försöka att bara ta det lugnt.
Nya valpbilder här som vanligt!

26 oktober
Idag har vi haft valpträff. Valparna utvecklas som de ska och är behärskade och trevliga.

5 oktober
Yang lyfter på benet när han kissar. Endast 3 månader gammal. Han är mycket lättlärd och går fot i koppel utan att jag behöver säga till honom.
Han är mycket intresserad av fåren.

28 september
Idag har vi haft valpträff! Alla 7 valparna var med och alla har utvecklats ungefär lika.
Ingen är rumsren! Alla är relativt lydiga och ingen äter på allt och alla.
De är trygga och har lätt att lära sig. De är tuffa mot eventuella hundkamrater i hemmet.

2 september
Nu börjar valparna att flytta till sina nya hem.
Bilder på valpköparna finns här!

31 augusti
Om ett par dagar är valparna 8 veckor och skall hämtas av sina köpare.


13 augusti
Alla valpar utom 1 hane är nu tingade.
Jag säljer endast till köpare som är van vid hund och som kommer att använda hunden till vallning (och gärna vallhundstävling naturligtvis!) Intresserad? Ring mig på 0498-491095 eller 0707-49109511 augusti

Nu är snart valparna 5 veckor och de leker och är ute en del på dagarna. De äter hundmat två gånger om dagen och Sally sköter om dem dessemellan.


26 juli
Nu har valparna fått köttfärs i 3 dagar och de är avmaskade. De väger 900-1000 gram.
De har fått ögon och hörsel och de har börjat leka lite. De kissar på tidning. De har också fått träffa de andra hundarna. Sally har bra hull och sköter renhållningen alldeles utmärkt!

16 juli
Nu väger valparna dubbelt så mycket som när de föddes!

Den 8 juli valpade Sally. Det tog 2 timmar och var helt okomplicerat. Valparna vägde 250-290 gram per styck.
 


Sally dagen innan valpning


Nyvalpat


18 timmar gamla