Flisas sida Esters sida Jacks sida Skipps sida

FILM på valparna

28 maj
Valpträff igen! Förra  gången ( i april) så var inte Jack med men idag kom alla! Vi pratade problem och problemlösning. 3 av valparna har gått på grundkurs i Brukshundsklubben och de har varit duktiga, men lite otåliga. Våra hundar vill ju gärna aktivera sig!
Jack är mycket ivrig att få börja valla nu. Alla 4 är lydiga och trevliga. De kunde också lyssna på mattar/hussar fast det fanns får alldeles i närheten. Alla tänder är utbytta och de ser fina ut. Vikt 13-17 kg.

26 mars
Det var valpträff idag. Mycket lek med varann, mamma Sally och äldre helbror Yang.
Alla valparna var frimodiga de visade gott humör för det mesta och de kunde komma på inkallning för det mesta.
Skipp och Ester har börjat tappa sina framtänder.
 

26 februari
Vi har haft valpträff och vid invägningen så vägde Flisa 6,5 kg, Jack 6,6 kg, Ester och Skipp 7 kg. Grattis lilla Flisa som kommer igen i tillväxten! Alla valparna är så gott som rumsrena. De sover hela nätterna, är lättlärda och lyhörda och sköter sig verkligen som de skall. Alla stenarna har ramlat ner på hanhundarna och än så länge är det ingen hane från Botvidehunden som är krypt. Bilder finns på valparnas egna sidor.

8 februari
Nu har valparna flyttat till sina nya hem. Mer på valparnas egna sidor.

4 februari
Nu är vi veterinärbesiktigade och vaccinerade. Allt gick bra och det var inga problem att åka bil. Sally var med som sällskap. Nu kan vi "Sitt", "Stanna kvar" och "Varsågod".

Veterinär Lotta tycker att Ester är lugn och trygg.

29 januari
Nu är vi 7 veckor och väger mellan 3,5 och 4 kg. Vi har varit ute i plusgrader och det var spännande. Denna vecka skall vi få åka bil och bli veterinärbesiktigade. Matte skall chippa oss också. Sallys mat är slut, men hon är ännu god att smaka på. Sally fostrar oss för fullt.

21 januari
Snart 6 veckor gamla. Mer och mer av vår mat får vi från matte. Sally har börjat sina nu.

 

13 Januari
Nu är det full rulle! Vi äter egen mat och har blivit avmaskade för andra gången. Vi leker med den snälla katten Lisa. Vi har varit ute och blivit fotograferade. Resultatet syns här:
Vi blir matade av Sally

nytt 6 januari
Idag har valparna ätit sin köttfärs i skål. Det gick ganska bra. Sally har börjat leka med dem, och har börjat fostra dem med sina kärleksfulla tänder.

nytt 31 december
Nu har tänderna kommit fram. Valparna väger mellan 1200 och 1600 gram. De har blivit avmaskade och idag fick de första "riktiga" maten, lammfärs, vilken de åt med aptit!
De har börjat att leka med varann. Nya bilder på valparnas egna sidor.

nytt 27 december
Valparna har nu fått egna sidor

 

nytt 26 december
Nu har alla valparna fått ögon och de börjar gå runt på raka ben. De väger kring 1 kg.

nytt 13 december
Sallys och Sweeps valpar föddes igår, med en utdragen valpning då den första valpen låg lite fel. Den föddes dödfödd och sedan kom de andra i rask takt. Det är 2 tikar och 2 hanar. Valparna är tingade.

 

Tik Tik
Hane Hane