Pandy Sweep
ISDS258722
V1356/2003
  Stamtavla

ISDS Stamtavla(PDF)
HD B
Ögon ua
Gentestad CEA Normal (inte bärare)
 

       

2009
Jag har börjat tävla med Sweep igen.
Han gjorde ett par starter 2008 och jag skall fortsätta nu i år.
Han är gentestad
för CEA, och han är "Normal", dvs inte bärare!
Det innebär att han inte kan få avkomma med CEA. Om han paras med en "Normal" tik så blir alla valparna normala.

2007
Sweep jobbar som arbetshund här hemma på gården. Det är så mycket tryck i honom så han är svår att ha på tävling. Han måste ha långt avstånd till flocken och då är det lite svårt med tävlandet. Jag har ju redan tävlingshundar i Sally och Yang så det räcker!

2006
2 november
Sweep har i år fått arbeta mycket med rutinjobb hemma på gården.
Till nästa säsong räknar jag med att han skall få ställa upp på några tävlingar.
Hans valpar har blivit riktigt bra vallhundar  och jag är speciellt glad att Yang blev min hund. Han är superduktig
.

2005
Sweep finns  på Svenska Vallhundsklubbens Täckhundslista.
Där hittar du förslag på lämpliga hanhundar, om du funderar på att para din tik.

Sweep har tre valpkullar. Det blev 7 valpar som föddes i juli 2003 och Sally är mamma till valparna. Megan är mamma till den andra kullen, född hösten 2004, 4 valpar. Sally har en kull  född den 12 december 2005, 4 valpar.


12 oktober
Sweep har nu visat sig lite mer på tävlingsbanan och han tävlar i SK-Klass.
Han jobbar som vanligt med en massa tryck och det är lite svårt på tävling för han måste ligga på ett stort avstånd för att inte trycka fåren för mycket. Samtidigt är han oerhört koncentrerad och vill inta tappa får, och det resulterar i att han gärna kastar sig runt fåren alldeles för nära efter t ex en delning och då kan det snurra till lite för mycket.
Sweep har i alla fall lyckats relativt bra på tävlingsbanorna under året.
Sweep har nu 2 valpkullar (Sallys 2-åringar och Megans 1-åringar) och de utvecklas till riktigt trevliga och bra vallhundar. Speciellt Yang och Ella har varit duktiga på tävlingsbanorna. Och vid höftledsröntgen har alla valpar hitintills fått A-höfter.

2004
24 september
Träningen och tävlandet i Wales var verkligen bra för Sweep. På bara en vecka i hemlandet så gjorde han stora framsteg, och framförallt jag...så nu klarar han av springiga får utan att tappa kontrollen. För i Wales var fåren - springiga.
På Internationella tävlingen den 4-5 september så placerade sig Sweep 9 ena dagen och 13 andra dagen av totalt 23 startande, så jag är jättenöjd med honom. Hoppas att han är nöjd med mig också. Nu har vi tre tävlingar kvar i år, Rute och Breviksnäs. Sweep går upp i SK nu.
Som vanligt så sköter Sweep en del av det praktiska jobbet med fåren på gården och det går som vanligt jättebra.

10 juli
Nu har Sweep tävlat några Internationella tävlingar och han visar stora framsteg. Han gör nu fina hämt, senast 46 p i Gysinge och är fin och koncentrerad i fråndrivningarna. Men om fåren börjar rusa så kan han tappa avståndet och på den här tävlingen rusade han in i en tacka så att vi fick bryta. Lite synd, för då var han verkligen bra på g. Nu har vi gått på kurs för Jonas Gustavsson och skall träna inför Walesresan, då det skall bli många tävlingar. Första tävlingen blir på Sweeps födelsegård i Bala.
 

5 juni
Sweep har nu startat Internationell i Breviksnäs. han hamnade på medelpoäng båda dagarna och tappade massor av poäng på hämten; de var svåra och långa. Resten gick riktigt bra, så nu har han några nya erfarenheter.
Vi har tränat lite nötvallning och Sweep tycker att det är mycket intressant!

3 maj
Sweep gjorde två jättefina tävlingsrace i Lekeberga i helgen. Han tog förstapris på lördagen och andrapris på söndagen. Själv tyckte jag att han gick minst lika bra på söndagen, men det var olika domare och då kan poängen variera mycket!! Jag är i alla fall jättenöjd med Sweeps jobb och han tar nu visselkommandon på höger och vänster. Om 2,5 vecka blir det förhoppningsvis ÖK i Värmdö (om vi får plats) och helgen efter skall vi tävla Internationell i Breviksnäs.

8 mars 2004

Sweepbilder

__________________________________

Sweep är uppfödd hos MJ Mc Naught, Bala. Han köptes som valp av I.B.Jones i Capel Bangor i mellersta Wales. I slutet av april åkte jag och hämtade honom.
Han köptes som  tränad och blev godkänd på LP Får i Hedemora den 20 juli. Han är höftledsröntgad och har fria höftleder (B) vid avläsning vid SKK. Han är ögonspeglad två gånger, först som valp i Wales och senast i maj 2003 UA.

Sweep är mycket nyfiken, trevlig mot allt och alla och han är en mycket intresserad vallare. Hans nya liv på Botvide är mycket annorlunda livet i Wales. Här får han följa med mycket i arbetet med fåren och han är min ständiga följeslagare.
Det är mycket lätt att träna  och nu börjar jag använda honom i praktiskt arbete med fåren på vår gård. Han gör mycket bra utgångar och kan styra flocken i olika riktningar med bra koncentration.
I närarbete är han tveklös och modig utan att använda tänderna.
Han har även börjat valla nöt och det går riktigt bra.
Han har nu tävlat ÖK Får i Fagersta den 2-3 augusti och där blev det andra pris båda dagarna, med 84 poäng på söndagen, d.v.s. ett poäng från förstapris!

Den 8 augusti tävlade Sweep på Ök nöt och klarade trots sin oerfarenhet av att komma 9 på tävlingen, där 18 stycken hundar startade. (58 p) Tiden tog slut i fållan just när nöten var på väg in. Det hela var ganska segt, p.g.a. oerfaren hund, varmt väder och hungriga kvigor.

Ett förstapris tog Sweep på Gotland den 9 augusti med 88 poäng på ÖK Får! Dagen efter blev det 83 poäng, inte illa det heller!
  

    Tillbaka