Botvidehunden Sara
   V1731/2004
  
Född den 22 oktober 2004
    Mor: Megan   Far: Pandy Sweep

 

 

2006
2 november
Sara klarade sitt Lokalprov på Furillen den 1 oktober. Hon blev också vinnare av Peter Molins Vandringspris till bästa unghund.
Sara är nu såld som tränad vallhund till Ida och Jonas Endrell i Akebäck. Gissa om hon får det bra? En hundkompis, mycket jobb med fåren och en alldeles egen familj som älskar henne.

27 augusti
Sara tränas nu inför Lokalprovet i slutet av oktober. Hon skall sedan säljas till en fårbonde utanför Visby.

25 mars
Sara är nu höftledsröntgad med A-höfter.

2005
5 november
Sara är nu ögonspeglad utan anmärkning.

12 oktober
Nu är Sara snart 1 år och efter en hektisk sommar för matte, så skall det börja tränas med henne. Hon har varit sen i sin utveckling och jag har inte haft bråttom med henne, utan hon har fått växa till sig. Hon påminner mycket om sin mamma Megan, glad, sprallig, positiv och alert.

23 april
Sara har just fyllt 6 månader och alla tänderna är nu utbytta. Hon är rumsren och det tog tid... Sara är också duktig på att komma när jag ropar på henne och hon vill hemskt gärna valla. Vi väntar dock på det ett tag tills hon mognar lite mer.

1 mars
Sara är en pigg och glad hund med mycket motor. Hon är (vid 4 månaders ålder) jätteintresserad av katter, får och mat. Hon är ganska ointresserad av att åka bil.
Hon kommer på inkallning och är lättlärd. Hon är inte rumsren ännu, mycket beroende på vårt eget slarv. Hon skällde mycket när hon var mindre, men det har minskat betydligt.
Sara har provat på att valla 7 st ungtackor. Jag var imponerad, hon rörde sig fint och koncentrerat och balanserade upp flocken gång på gång och tycktes ha full koll mest hela tiden.

 

 

           Stamtavla

 

 

 

 

 

 

 

 
   

  Tillbaka