Botvidehunden Sally
 
  V1639/2000
HD A
Ögon UA
Gentest CEA Normal
Tävlingsresultat här

2009
Sally är nu gentestad för CEA, och hon är "Normal", dvs inte bärare!
Hon har inte tävlat mycket i år, endast en handfull starter,
med rankade sig till SM för tredje gången.
Där hamnade hon mitt i resultatfältet.

 

2008
Under året har Sally haft en valpkull, och jag har sparat Alma, för framtida fortsättning på min avel.
Sally deltog i Sverigecupen under sommaren. Hon skötte sig mycket bra, speciellt hämten, då hon faktiskt slog vinnaren av tävlingen! Resten gick lite segt så poängen tog slut.

2007
1 december
I år har Sally som vanligt varit duktig på tävlingarna och hon har varit med både på Sverigecupen och SM Får.

I Sverigecupen kom hon på plats 15 av 30 starter; jag är jättenöjd med hennes jobb där! På SM blev hon diskad pga brysk vallning. En tacka vägrade att flytta sig så hon nöp den och det får man inte göra på tävling.

Dessutom har hon tagit ett cert på en fårtävling.
I vinter skall hon få en sista valpkull, flera valpar är redan tingade.

2006
27 augusti
Sally är som vanligt den coola duktiga hunden. Nu har jag lärt mig delning, tacka vare en kurs med Derek Scrimgeour, så Sally ligger för det mesta i tio i topp på tävlingarna. Hon är mycket säker!

2005
12 oktober
Sally har i år visat sina framtassar. Hon har gått bra på  tävlingsbanorna
och rankade in sig på årets Får SM som hund nr 40; totalt 41 hundar startade. Hon placerade sig som nr 29 och det är väl en fin prestation? Konkurrensen är stenhård.
Vi behöver träna delning, och när det fungerar bättre så blir det ännu roligare att tävla med henne!
Valpar planeras med Sweep och de beräknas födas 13 december.

23 april
Resultat från Wales
 

2004
24 september
I Wales visade sig Sally vara en riktigt duktig hund. Hon startade på 9 tävlingar och placerade sig 3:a, 4:a och delad 6:a på tre av dessa tävlingar. Det var massor av startande, uppemot 100 st. på varje tävling, så hon skötte sig verkligen bra. I Wales så dömde domarna verkligen annorlunda än i Sverige, om hunden jobbade bra på en jobbig flock så fick man ändå bra med poäng. Flockarna var oftast jobbiga där, springiga får som vek undan för både hund och förare mycket snabbt.

10 juli
Nu har Sally tävlat några gånger till och det har gått efter förväntningarna, dvs hon klarar inga topplaceringar men ligger bra över medel. Nu blir det finträning inför Walesrersan då vi minsann skall tävla i massor.

3 maj
I helgen tävlade Sally SK i Lekeberga och kom 14 av 50 starter på lördagen. Hon missade en fråndrivningsgrind med några centimeter; typiskt, det var mitt fel. Sally tog alla kommandon och var jätteduktig. På söndagen stack flocken i utgången så det var bara att bocka och tacka.
I slutet av maj hoppas vi att komma med på 4 tävlingar, så då blir det lite rutin.

____________________________________________________

Sally har Alice som mamma. Pappa är Tynnelsö Birk, och jag har lyckats fånga många av Birks gener i Sally, vilket är mycket roligt.
Hon har varit jättelätt att träna och blev godkänd vallhund redan vid 10 månaders ålder. Hon är ögonspeglad UA och höftledsröntgad (A-höfter).
År 2002 tävlade vi på några ÖK-Får och Sally tog 4 förstapris och 3 andrapris.
Hon var även med på Unghundscupen, där hon placerade sig som nr 15.
Vid årets första tävling på Gotland placerade sig Sally som nr 16 (53 p) på Internationell (totalt 40 startande) på fredagen. På lördagen kom hon 6:a med 80 p på sin första SK-start (totalt 34 startande) !

Sally är en cool hund, har enorm balans och styr flocken målmedvetet mot det håll jag har bestämt. Hon har mycket bra djurkänsla och jag kan inte tänka mig en bättre hund i alla lägen. Redan som mycket ung hund fick Sally ta hand om "finliret" på gården, vid besvärliga flyttningar och så.
Hon är alltid på rätt plats.
Sally har nu en valpkull på 7 valpar och då är det semester från vallhundstävlingar i sommar. Pappa till valparna är Sweep.
 

           Stamtavla

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tillbaka