Megan
    
V1116/2002
     ISDS257103
HD: B
Ögon UA
Gentestad CEA/CD Normal
    Stamtavla
    ISDS stamtavla (PDF)

 

2009:

Megan fick sin sista valpkull i mars.
Fyra läckra valpar! Fader är Yang.

2007:
1 dec
Megans valpar har verkligen blivit bra! Så det blir nog en kull till om något år.
För övrigt jobbar Megan mycket praktisk här hemma på gården. Hon är superduktig speciellt med att valla tackor med smålamm eftersom hon har ett alldeles lagom tryck på djuren, så att de känner trygghet och vågar flytta sig.

2006:
8 oktober
Valparna föddes den 21 september. Det blev 8 stycken och efter drygt en vecka tog vi bort en tikvalp som inte ville växa.

27 augusti
Megan är parad med Yang och valparna beräknas födas den 20 september.

2005:
12 oktober
I år så har Megan tävlat Ök och även ett par SK-tävlingar. Bästa framgångarna har varit  Internationell i Vallsta i Hälsingland med en 5:e placering. Även på SK i Gammelgarn blev det en 5:e placering för Megan. Hon har mognat till en koncentrerad hund med lika mycket arbetsglädje som tidigare. I fårhuset är hon oumbärlig, när hon självständigt vallar fram såväl får som lamm genom vågen eller hanteringsrännan.

5 juli
Megans valpar är nu 8 månader.
På tävlingsfronten har hon gjort sin sista ÖK tävlingshelg i Örbyhus. Hon var ivrig som vanligt och det gick ganska fort i svängarna!
Jag är dock mycket nöjd, och Megan kom på 14 och 12 plats  av ca 50 startande. Det är en himla kul och positiv hund.

2004:
24 september
Megan är parad med Sweep och vid ultraljudsundersökning har det visat sig att här blir det valpar. De kommer att födas kring 23 oktober och nu är det naturligtvis spännande!
Så tävlingssäsongen är nu slut för hennes del och till nästa år så kommer säkert Megan att bli "farlig": Hon har utvecklats mycket i år och kommer nog att bli en av mina bästa hundar.
På sin första internationella tävling  (i Gammelgarn 4-5 september) kom hon på 13 plats på lördagen och 8 plats på söndagen av 23 startande.
Megan gör att fantastiskt jobb hemma med fåren. Sist när jag vägde alla lammen så skötte hon ensam framdrivningen genom hanteringsavdelningen, helt självständigt och med full koll hela tiden, så jag kunde ägna mig åt att väga och skriva upp alla vikter.

2 augusti
Megan har mognat till riktigt mycket i sommar och det skall bli kul att åka till Wales och få tävlingserfarenhet med henne. Hon är nu duktig på att driva får på längre avstånd så utvecklingen går framåt!

5 juni:
Megan har nu fått in sin ISDS-stamtavla
Hon är också ögonspeglad u.a.

5 maj:
Årets första tävling ÖK i Lekeberga blev Megans bästa race hitintills. Hon gick hela tävlingsbanan "på linjen" med full koncentration och lydnad. Det kändes oerhört bra, men domaren tyckte att det gick för sakta och därmed blev det ett andrapris på 82 poäng. Denna intensiva arbetsmyra med sin otroliga intensitet och arbetsglädje utan like fick även kommentaren "saknar arbetsglädje". Nu är det så att tävlandet är bara en lek, så det är bara att leka vidare på nya tävlingar!!

Historik:

Megan köpte jag från Glyn H Jones i Bodfari i Norra Wales 2001.
Jag hade länge haft en dröm att få åka till Wales och köpa en vallhund. Sommaren 2000 hade jag förmånen att gå en kurs för Glyn i Sverige och på hösten kontaktade jag familjen Jones och blev lovad att få köpa en valp från dem så småningom.
Megan föddes den ödesdigra dagen 11 september 2001, och 12 veckor senare åkte jag till Glyn och Beryl och hämtade henne.
Det var en fantastisk resa och jag har nu varit i Wales 3 gånger efter det och det blir fler gånger i framtiden! Det knyts många kontakter och alla är fantastiskt vänliga.
Megan är en alert och het hund. Hon är mycket orädd och har en bra balans. Hon är koncentrerad och lydig och det är mycket vallning i henne.
Megan gick lokalprov när hon var 1 år och blev godkänd på 87 poäng.
Den 19-20 juli var vi i Hedemora och tävlade ÖK Får. Megan gick alldeles utmärkt och fick 2:a pris båda dagarna.
Det var 35-40 startande och hon placerade sig som nr 13 på lördagen och nr 10 på söndagen. En bra debut i ÖK!
2-3 augusti var vi åter på fastlandet. Megan fick 84 poäng på lördagen och det var så nära, så nära ett förstapris som det kan bli... Megan tog ytterligare 84 poäng på Ök Får på Gotland den 9 augusti! Äntligen, den 10 augusti fick Megan 86 poäng och ett första pris i ÖK Får!

Megan har även börjat valla nöt och hon har den rätta gnistan för nötvallning.

          

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tillbaka